Formosa-Kitta

(Urocissa caerulea) Duitsland  Dickschnabel-Kitta  Groot brittannië  Formosan Blue Magpie  Frankrijk  Pie bleu de Formose
 

Formosa-Kitta, Urocissa caeruleaBeschrijving: Kop en borst zijn zwart, rest van het lichaam azuurblauw. Staartveren met zwart/witte uiteinden. Snavel en poten rood en zijn ogen zijn felgeel. Lange, getrapte staart met 2 sterk verlengde middelste staartpennen. Vleugels relatief breed.
Habitat: Loofbossen tussen 300 en 1200 meter. ‘s Winters ook in de valleien.
Lengte: 63-68 cm. (incl. staart)
Voortplanting: Broedt in kolonies. Het nest is een groot plat bouwsel in een boomvork. Legt in mei 5 of 6 eieren (crèmekleurig met een groenachtige schijn en donkerbruine vlekjes).
Bijzonderheden: Endemisch op Taiwan.