Pica pica mauritanica

|____|   (Malherbe, 1845)

Pica pica mauritanicaVerspreiding: Het uiterste noordwesten van Afrika (Marokko, het Noorden van Algerije en Tunesië).

Bijzonderheden: Heeft een relatief iets langere staart en iets kortere vleugels dan Pica pica melanotos. Iets minder wit in de vleugels en een klein kaal, blauw plekje achter het oog.
Is enigszins gerelateerd aan de vogels in zuidelijk Spanje en Portugal (Pica pica melanotos). De vogels in zuidelijk Spanje vertonen eveneens een rudimentaire kale blauwe plek achter het oog, wat zo typisch is voor Pica pica mauritanica.

NB:  Op de postzegel is het verspreidingsgebied goed te zien. De omschrijving van de ekster “Pie à bec jaune” is echter onjuist. Het is géén Geelsnavelekster maar een gewone Ekster.