Cultuur

Onder het kopje “Cultuur” heb ik een greep opgenomen uit culturele uitingen in de vorm van sprookjes, rijmpjes, weetjes, schilderijen, muziek en overige cultuur uitingen. Uiteraard allemaal met een prominente hoofdrol voor de ekster!
Sprookjes, fabeltjes en rijmpjes
Op dit moment staan hier vier items. Eén sprookje uit Korea (eksters tegen slang) en één uit Zweden (zout op de staart van een ekster), verder een Engelstalig rijmpje waarin aan het zien van een bepaald aantal eksters voorspellende kwaliteiten worden toegedicht, en tenslotte een fabeltje uit Finland hoe de ekster aan zijn lange staart zou zijn gekomen.
Schilderkunst
Van de Middeleeuwen tot hedendaagse uitingen op het doek, met als mooiste item (smaken verschillen nou eenmaal) het schilderij “La Pie” van Claude Monet.
Muziek
Twee onderdelen tot nu toe:
De eerste is de opera van Gioacchino Rossini met de titel: “La Gazza Ladra”, letterlijk vertaald betekent dat: “De Diefachtige Ekster”.
Enkele CD’s van de Engelse rockband Marillion met de titel “The thieving Magpie”. Inderdaad, een verwijzing naar de opera van Rossini!
Over vooroordelen en misvattingen gesproken…..

Terug naar boven